Bułeczki baozi

Baozi to kolejny kulinarny symbol Chin, który wywodzi się z północy tego kraju i jest niezwykle popularny również w wielu sąsiednich azjatyckich państwach. Są to niewielkich rozmiarów pszenno-drożdżowe bułeczki gotowane na parze, wypełnione mięsnym lub warzywnym farszem. Samo słowo baozi wywodzi się właśnie z północnej części Chin i tłumaczone jest, jako bułeczka.

Nasze bułeczki przygotowywane są zgodnie z tradycyjnymi chińskimi przepisami, a także z wykorzystaniem jedynie sprawdzonych składników wysokiej jakości. Tylko dzięki staranności i dbałości o szczegóły da się w pełni oddać autentyczne i wyjątkowe smaki chińskiej kuchni.

Rozmaite farsze w baozi

Do przyrządzania farszy do bułeczek baozi korzystamy z różnorodnych składników, aby w naszym menu każdy znalazł swoje ulubione połączenia smakowe. Oferujemy bułeczki baozi z nadzieniem mięsnym lub wegetariańskim, a do najpopularniejszych wyborów można zaliczyć między innymi:

  • cukinia, jajko, marchew i chili,
  • wołowina, kapusta marynowana i cebula,
  • owoce morza, krewetki i marchew,
  • indyk, grzyby shitake, papryka i marchew.

Ponadto w naszej ofercie znajdują się tradycyjne krokiety chińskie, dostępne również w dwóch wersjach – mięsnej oraz bezmięsnej.

Wygodne zamówienia

Bułeczki baozi oraz pozostałe dania dostępne w menu naszej restauracji możesz w prosty sposób zamówić on-line z dostawą za pomocą naszej strony internetowej. Bułeczki sprzedawane są po 6 sztuk i jest to dobry pomysł na przekąskę, do podzielenia się z przyjaciółmi lub jako część większego dania.

Zależy nam, aby spełniać wymagania naszych klientów, dlatego rozszerzyliśmy możliwości naszego dowozu na obszar kilku dzielnic Warszawy takich, jak: Wola, Ochota, Praga Północ oraz Śródmieście. Jesteśmy czynni codziennie w godzinach od 11:00 do 21:00. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszym pełnym menu oraz do składania zamówień!