- Błonnik pokarmowy – dlaczego jest kluczowy dla zdrowia i jak wprowadzić go do diety?
- Kreatywne i zdrowe pomysły na obiady dla dzieci: Inspiracje, które zadowolą każde podniebienie
- Sekrety idealnego chłodnika: jak przygotować wyjątkową zupę na zimno
- Surówka z Awokado: Smak Zdrowia na Co Dzień
- Jak Przygotować Idealne Nadzienie do Tortilli z Kurczakiem
Jak zrobić semolinę na mleku

Semolina jest podstawową żywnością w Indiach. Jest to bardzo pożywne ziarno, które jest używane do tworzenia różnych potraw. Jest to ziarno bezglutenowe i często jest używane jako zamiennik mąki pszennej.
Składniki
Semolina
1 filiżanka semoliny
Mleko
3/4 szklanki mleka
Cukier
2 łyżeczki cukru
Sól
Szczypta soli
Metoda
W misce wymieszaj kaszę manną i mleko za pomocą trzepaczki. Dodaj cukier i sól i dobrze wymieszaj.
Rozgrzej patelnię, dodaj 2 łyżki oleju i wlej go na mieszankę semoliny.
Dokładnie wymieszaj semolinę z mlekiem i gotuj przez 5 do 7 minut na średnim ogniu.
Teraz możesz zrobić wiele różnych przepisów z ugotowaną semoliną.
Wnioski:
Jeśli szukasz jakichś zdrowych i pożywnych przepisów to możesz spróbować tego. Mam nadzieję, że lubisz ten przepis i podzielisz się nim ze swoją rodziną i przyjaciółmi.