Jak zrobić własną Struclę

W tradycyjnym gotowaniu chodzi o zachowanie tradycji i ułatwienie ludziom jej przestrzegania. Możesz również dodać trochę przypraw i sprawić, że będzie to atrakcyjny przepis, ale zawsze należy pamiętać, że twój przepis powinien smakować wyśmienicie.

Nasiona maku są najczęściej używane do przyprawiania potraw i stanowią świetną przekąskę. Mak jest znany ze swojej chrupiącej tekstury i jest często używany do chlebów i ciastek. Jeśli więc chcesz zrobić własną struclę, oto kompletny przewodnik dla Ciebie.

Składniki

Mąka chlebowa

Mak

Cukier

Masło

Jaja

Esencja waniliowa

Cynamon w proszku

Oliwa z oliwek

Sól

Wymieszaj wszystkie składniki razem w misce i zagnieć ciasto. Trzymaj ciasto w wysmarowanej tłuszczem patelni i pozwól mu wyrosnąć przez 2 godziny. Pokrój ciasto na małe kawałki i umieść je na natłuszczonej blasze do ciasteczek. Piec przez 30 do 35 minut w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200°C.

Wnioski:

Strucla to jedna z najlepszych przekąsek, które można zrobić w domu, można ją podawać na ciepło lub na zimno. Możesz ją również zrobić z migdałami zamiast maku.