Pieczony łosoś pod pierzyną

Jeśli jesteś osobą, która uwielbia jeść pieczonego łososia, to musisz znać najlepszy sposób na jego przyrządzenie. Polecę Ci doskonały przepis na tego pieczonego łososia pod pierzyną.

Ten przepis jest bardzo łatwy do wykonania i możesz go przygotować w zaledwie 30 minut. Wynik tego przepisu będzie pyszny i możesz go podać swojej rodzinie i przyjaciołom. Więc, zacznijmy gotować ten niesamowity przepis.

Składniki:

– 2 kawałki łososia (1 do 1½ funta)

– 1 cytryna

– 1/3 szklanki oliwy z oliwek

– 2 łyżeczki świeżego rozmarynu

– Sól i pieprz do smaku

– 2 jajka

– ¼ szklanki bułki tartej

– ½ łyżeczki pieprzu cayenne

– ½ szklanki masła

– 2 łyżeczki posiekanego czosnku

– 2 łyżki stołowe mielonej pietruszki

– 1 łyżka stołowa posiekanego koperku

– ½ szklanki rozdrobnionego sera

– 1 łóżko z piór

Metody:

Rozgrzej piekarnik do 400°F.

Weź naczynie do pieczenia.

Wymieszaj wszystkie składniki w podanej kolejności.

Użyj trzepaczki lub widelca, aby wszystko dobrze wymieszać.

Rozprowadź mieszankę równomiernie w naczyniu do pieczenia.

Użyj łopatki, aby spłaszczyć powierzchnię.

Umieść naczynie do pieczenia w piekarniku na 25 minut.

Obróć naczynie do pieczenia i piecz przez kolejne 5 minut.

Wyjmij z piekarnika i pokrój na osiem kawałków.

Podawać natychmiast.

Wnioski:

Wiem, że pokochasz ten przepis, ponieważ jest prosty i łatwy do wykonania. Jeśli chcesz, aby to jeszcze bardziej pyszne, a następnie można dodać trochę sera. Bułka tarta jest dodawana dla dodatkowego chrupania i smaku. Jest to jeden z najlepszych przepisów na pieczonego łososia pod pierzynką.