Zielone szparagi Przepis ugotowany przez szefa kuchni Vicky’ego

Szparagi to jedno z najpopularniejszych warzyw i najsmaczniejsze warzywo. Zielone szparagi to odmiana warzywa, które ma smak zielonego groszku i szparagów. Metoda gotowania jest inna niż inne rodzaje szparagów.

Składniki:

1 duży pęczek szparagów

2 łyżki oliwy z oliwek

Sól i pieprz

Woda

Sposób przygotowania:

Odetnij końcówki szparagów, aby były gładkie, a następnie opłucz szparagi w gorącej wodzie. Osusz je.

Rozgrzej piekarnik na 180°C.

Włóż szparagi do piekarnika.

Niech się gotują przez 8-10 minut.

Wyjmij je z piekarnika i pozwól im ostygnąć.

Po ostudzeniu możesz pokroić szparagi i przełożyć je do miski.

Dodaj do szparagów oliwę z oliwek oraz sól i pieprz.

Wymieszaj je dobrze i odłóż na bok do podania.

Wnioski:

Jest to prosty i łatwy do wykonania przepis na zielone szparagi. Jeśli szukasz najlepszego przepisu na szparagi, to na pewno pokochasz ten przepis na zielone szparagi. Spróbuj zrobić ten przepis na zielone szparagi i podziel się z nami swoimi doświadczeniami.