Jak zrobić domowe chińskie pierożki

Czy szukasz pysznego przepisu na domowe chińskie pierożki? Jeśli tak, to jesteś we właściwym miejscu. Pierogi są popularne dania w Chinach i jeśli szukasz, aby spróbować ich następnie musisz wiedzieć, jak zrobić domowe pierogi.

Pierogi są popularne jedzenie w Chinach i można zobaczyć większość chińskich restauracji serwujących te smaczne przekąski. Istnieją różne rodzaje pierogów dostępne jak baozi, jiaozi, doudu, jidou itp.

Ale pytanie brzmi, dlaczego należy jeść domowe pierogi zamiast tych dostępnych w restauracji.

Domowe pierogi są smaczniejsze i zdrowsze od tych, które można znaleźć w restauracji. Jak wiemy, pierogi w restauracji są zazwyczaj smażone, natomiast pierogi domowej roboty są gotowane na parze.

Składniki:

Istnieją różne odmiany pierogów, które są wykonane przy użyciu różnych składników. Można łatwo spróbować pierogów, które są wykonane przy użyciu mąki pszennej i ziemniaków. Tradycyjny sposób tworzenia tych pierogów jest przez mieszanie skrobi kukurydzianej z wodą.

Ale w dzisiejszych czasach dostępnych jest wiele odmian pierogów, które można łatwo spróbować. Niektóre z nich są wykonane przy użyciu składników bezglutenowych, dlatego są dobre dla tych, którzy są uczuleni na mąkę pszenną.

Oto lista składników, które będą potrzebne do wykonania pierogów:

1 filiżanka mąki ryżowej

1/2 szklanki skrobi kukurydzianej

1/2 szklanki mąki z tapioki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/4 łyżeczki soli

1/4 szklanki oleju roślinnego

1/3 szklanki wody

1/4 szklanki oleju sezamowego

Jak zrobić:

Wymieszaj wszystkie składniki razem i zagnieć je, aby uzyskać gładkie ciasto. Ważne jest, aby upewnić się, że nie ma grudek w cieście.

Zwiń ciasto w kulki i zwiń je w pożądany kształt. Możesz zrobić okrągłe lub kwadratowe pierożki.

Podgrzej wodę w parowarze i dodaj do niej ciasto. Przykryj i gotuj przez około 10 minut.

Zdejmij pokrywę i gotuj je na parze przez kolejne 4 minuty. Zdejmij z ognia i pozwól im ostygnąć.

Aby przygotować sos do maczania, wymieszaj sos sojowy, imbir, czosnek, olej sezamowy i wodę.

Do dekoracji możesz dodać trochę cebuli dymki i świeże liście kolendry.

Wnioski:

Domowe pierogi są zdrowszą opcją w porównaniu z tymi z restauracji.

Tak więc, teraz masz pomysł, jak zrobić pyszne domowe pierogi. Możesz spróbować tych pysznych przekąsek i daj mi znać, jak ci się podobało.