Mazurek z kajmakiem przepis

Kajmak to tradycyjny produkt mleczny wytwarzany z mleka krowiego. Jest to rodzaj twarogu, który ma kremową konsystencję. Kajmak jest używany do robienia niektórych potraw i jest popularny w krajach Bliskiego Wschodu i Afryki Północnej.

Jak wszyscy wiecie istnieją różne przepisy na kajmak, ale dziś podzielę się z Wami najłatwiejszym i najsmaczniejszym przepisem na wykonanie kajmaku. Nie wiem ilu z was o nim słyszało, ale jeśli nie, to pozwólcie, że powiem wam, że jest to najłatwiejszy przepis na zrobienie kajmaku, a przepis ten pochodzi od mojej babci.

Składniki:

1 szklanka mleka krowiego

1/4 szklanki cukru

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/8 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Wymieszaj wszystkie składniki razem i zrób gładką masę. Mieszanka stanie się lekko gęsta i będzie gotowa do spożycia.

Wnioski:

Jeśli podoba Ci się ten przepis to spróbuj zrobić go w swoim domu i ciesz się pysznym smakiem.