Najlepsze 5 łatwych przepisów na chude kiełbaski

Szukasz kilku łatwych przepisów na zrobienie chudych kiełbasek? Następnie tutaj są niektóre z łatwych i najlepszych przepisów, aby zrobić chude kiełbaski dla swojej rodziny.

1. Naleśniki bez jajka

Składniki:

1 filiżanka mąki ryżowej

½ filiżanki mąki kukurydzianej

½ szklanki mleka

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżka cukru

szczypta soli

3 łyżki oleju roślinnego

2 jajka

Dla ciasta:

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza.

W misce dodać mąkę ryżową, mąkę kukurydzianą, cukier, sól, proszek do pieczenia i dobrze wymieszać.

Dodaj olej, mleko i jajko. Dobrze wymieszać.

Odstawić na bok na 10 do 15 minut.

Umieść żeliwną patelnię na kuchence i podgrzej patelnię z 2 łyżkami oleju roślinnego.

Gdy patelnia będzie gorąca, wlej na nią odrobinę ciasta.

Przerzuć naleśnik i gotuj przez 5 do 6 minut.

Przenieś naleśnik na talerz.

Powtarzaj ten sam proces, aż ukończysz 10 naleśników.

Czas gotowania: 20 minut

2. Ciasto czekoladowo-bananowe

Składniki:

1 filiżanka mąki

½ szklanki cukru

2 łyżeczki kakao w proszku

¼ szklanki mleka

1/3 szklanki oleju

2 banany

1 jajko

Szczypta soli

Dla ciasta:

W misce wymieszaj razem mąkę, cukier, kakao w proszku, sól i olej.

Dobrze wymieszać.

Dodaj mleko i jajko.

Dobrze wymieszaj.

Odstaw na 10-15 minut.

Umieść żeliwną patelnię na kuchence i rozgrzej ją z 2 łyżkami oleju.

Gdy patelnia będzie gorąca, wlej na nią odrobinę ciasta.

Przerzuć naleśnika i smaż przez 5 do 6 minut.

Przenieś naleśnik na talerz.

Powtarzaj ten sam proces, aż ukończysz 10 naleśników.

Czas gotowania: 20 minut

3. Naleśniki bez jajka

Składniki:

1 filiżanka mąki

½ szklanki mąki kukurydzianej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

¼ szklanki mleka

szczypta soli

2 łyżki oleju roślinnego

2 jajka

Dla ciasta:

W misce dodaj mąkę ryżową, mąkę kukurydzianą, cukier, proszek do pieczenia i sól.

Dodaj mleko i olej. Dobrze wymieszaj.

Odstawić na 10-15 minut.

Umieść żeliwną patelnię na kuchence i rozgrzej ją z 2 łyżkami oleju roślinnego.

Gdy patelnia będzie gorąca, wlej na nią odrobinę ciasta.

Przerzuć naleśnik i gotuj przez 5 do 6 minut.

Przenieś naleśnik na talerz.

Powtarzaj ten sam proces, aż ukończysz 10 naleśników.

Czas gotowania: 20 minut

4. Bułka cynamonowa

Składniki:

1 filiżanka mąki

½ szklanki cukru

1 łyżeczka cynamonu

szczypta soli

¼ szklanki oleju

2 jajka

1/3 szklanki mleka