Jak zrobić włoskie ciasto z jabłkami Przepis

Teraz porozmawiajmy o pysznym deserze, który nazywa się „włoski placek z jabłkami”. Jest to jeden z najbardziej popularnych placków, które można jeść w sezonie jesiennym. Jednak jest to również jeden z najłatwiejszych przepisów na pieczenie. Tutaj dzielę się pełnym przepisem tego ciasta krok po kroku.

Krok 1: Składniki

Do wykonania tego pysznego ciasta potrzebne będą jabłka, orzechy włoskie, cynamon i cukier.

Krok 2: Jabłka

Weź jabłka i obierz je ze skórki, a następnie pokrój na małe kawałki.

Krok 3: Orzechy włoskie

Weź orzechy włoskie i namocz je w wodzie przez 1 do 2 godzin.

Krok 4: Cukier

Umieść cukier i cynamon w proszku w misce i dobrze je wymieszaj.

Krok 5: Ciasto jabłkowe

W międzyczasie weź mąkę i sól i dodaj do niej masło. Następnie dodaj do niego wodę i wyrabiaj, aż ciasto będzie gładkie.

Krok 6: Ciasto

Dodaj ciasto do miski i przykryj je i wstaw do lodówki na 30 minut.

Krok 7: Rozgrzej piekarnik

Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita.

Krok 8: Upiecz ciasto

Gdy piekarnik jest już nagrzany, weź ciasto na pierogi i rozwałkuj je na kształt koła.

Krok 9: Dodaj jabłka i orzechy włoskie

Weź ciasto i rozłóż je na spodzie tortu. Rozłóż na nim jabłka i orzechy włoskie.

Krok 10: Przykryj

Ponownie rozłóż ciasto na placku i przytnij brzegi nożem.

Krok 11: Włóż ciasto do piekarnika

Włóż ciasto do piekarnika i piecz je przez 15 do 20 minut.

Krok 12: Pozwól mu ostygnąć

Gdy ciasto jest już upieczone, pozwól mu całkowicie ostygnąć.

Wnioski:

Jak wszyscy wiemy, że jabłko jest jednym z najsmaczniejszych owoców. Można go jeść na surowo lub po ugotowaniu. Jest to jeden z najłatwiejszych i smacznych przepisów na pieczenie. Możesz również spróbować tego przepisu i zrobić go jako tort urodzinowy.