Przepis na wykonanie pysznego bezglutenowego kremu budyniowego

Jesteście miłośnikami kremowych deserów? Jeśli tak, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Jest łatwy do wykonania, smaczny i również zdrowy. Wykonuje się go z mleka kokosowego i ekstraktu waniliowego.
Składniki:
1 puszka mleka kokosowego.
½ filiżanki beztłuszczowego jogurtu greckiego
1 łyżka ekstraktu z wanilii
1 szczypta soli
Metody:
Podgrzej mleko kokosowe, aż stanie się ciepłe. Dodaj grecki jogurt i dobrze wymieszaj. Teraz dodaj ekstrakt z wanilii i sól. Przelej mieszankę do miski i pozostaw do ostygnięcia. Po ostygnięciu, możesz przechowywać ją w lodówce do tygodnia.
Wnioski:
Ten krem budyniowy jest bardzo smaczny i może być podawany jako deser lub śniadanie. Dlatego też, koniecznie go wypróbuj. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym przepisie to możesz odwiedzić link podany poniżej: