Przepis na wykonanie pysznego bezglutenowego kremu budyniowego

Jesteście miłośnikami kremowych deserów? Jeśli tak, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Jest łatwy do wykonania, smaczny i również zdrowy. Wykonuje się go z mleka kokosowego i ekstraktu waniliowego.

Składniki:

1 puszka mleka kokosowego.

½ filiżanki beztłuszczowego jogurtu greckiego

1 łyżka ekstraktu z wanilii

1 szczypta soli

Metody:

Podgrzej mleko kokosowe, aż stanie się ciepłe. Dodaj grecki jogurt i dobrze wymieszaj. Teraz dodaj ekstrakt z wanilii i sól. Przelej mieszankę do miski i pozostaw do ostygnięcia. Po ostygnięciu, możesz przechowywać ją w lodówce do tygodnia.

Wnioski:

Ten krem budyniowy jest bardzo smaczny i może być podawany jako deser lub śniadanie. Dlatego też, koniecznie go wypróbuj. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym przepisie to możesz odwiedzić link podany poniżej: