Bezcukrowe ciasto z cukinii

Cukinia jest dobrym źródłem witamin i minerałów, takich jak witamina A, witamina B6, witamina C, folian, magnez, potas, żelazo, wapń, fosfor, cynk i miedź. Cukinia jest również dobrym źródłem białka, błonnika i błonnika pokarmowego.

Dzisiejszy przepis to ciasto z cukinii bez cukru.

Składniki:

– 1 filiżanka startej cukinii

– 1/2 szklanki mąki

– 2 łyżki proszku do pieczenia

– 2 łyżki ekstraktu z wanilii

– 1 jajko

– 1/4 szklanki roztopionego masła

– 1/2 filiżanki syropu klonowego

– 1/4 szklanki mleka

– 1/2 łyżeczki cynamonu

– 1/4 filiżanki posiekanych orzechów włoskich

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita i natłuść formę do pieczenia o wymiarach 9×9 cali.

Dodaj wszystkie składniki do miski i dobrze wymieszaj.

Wlać mieszaninę do formy do pieczenia i piec przez 35 minut.

Wyjmij ciasto z piekarnika i pozwól mu ostygnąć przez 5 do 10 minut.

Pokrój ciasto na kawałki i podawaj.

Bez cukru jest kluczowym składnikiem w tym przepisie, ponieważ utrzymuje cię z dala od szkodliwych skutków cukru.

Wnioski:

Mam nadzieję, że podobał Ci się ten przepis. Proszę dać mi znać, jeśli spróbować tego przepisu i jak to okazało się dla Ciebie.